Kaj je pravilo izbora NASCAR v resnici in kako lahko vpliva na dirke

To je ena največjih taktičnih odločitev, sprejetih na dirkah NASCAR – toda kaj je pravzaprav pravilo izbire? Kako deluje in kdaj začne veljati?Dirkanje NASCAR ne pomeni le, da svojo desno nogo pritisnete na pregrado šasije in zavijete levo.Strategija in taktika dirke sta prav tako pomemben del zmage ali poraza.Ena takih taktik, ki je na voljo voznikom NASCAR, je pravilo izbire.

Kaj je pravzaprav pravilo izbire v NASCAR-ju – kdaj pride v poštev in zakaj je tako pomembno?LOS ANGELES, CALIFORNIA - 6. FEBRUAR: Kurt Busch, voznik Toyote Monster Energy #45, vodi polje na zeleno za ponovni zagon med zadnjo priložnostno kvalifikacijsko dirko pred serijo NASCAR Cup Series Busch Light Clash v Los Angeles Memorial Coliseum na 6. februarja 2022 v Los Angelesu v Kaliforniji. (Foto: Sean Gardner/Getty Images)

Fotografija Sean Gardner/Getty Images

Ozark | Napovednik 1. dela sezone 4 | Netflix

Razloženo pravilo izbire NASCAR

Pravilo izbire v NASCAR-ju pride v poštev le ob ponovnih zagonih iz previdnostnih obdobij.

Dejansko pravilo daje voznikom možnost, da izberejo, po katerem pasu proge želijo ponovno začeti.Vozniki se morajo odločiti, preden pridejo do orjaškega oranžnega V na dirkališču – kjer bodo šli levo ali desno.

Prvič predstavljen na dirki All-Star 2020, se je istega leta pridružil redni pokalni sezoni v Michiganu.

Zakaj je tako pomembno

Izbira prave strani proge za ponovni zagon je ključnega pomena.Vozniki se lahko odločijo za optimalno dirkalno linijo – ali pa se pogumno odločijo za drugo možnost, da poskusijo zmagati ali pridobiti položaj.

Vozniki lahko naredijo več pozicij, ko med dirkami NASCAR deluje pravilo izbire.kdo je g. wilson na koncu filma Liga pravičnosti

Sklopka voznikov bi se lahko odločila za notranjo linijo, zunanjost pa pustila prosto – vozniku iz sredine igrišča bi omogočila, da skoči in začne v prvi vrsti.

Ne uporablja se na cestnih tečajih ali Superspeedways v Daytoni in Talladega.

Prej se je v času previdnosti vodilni dirkalnik odločal, na kateri strani proge bo začel.

Zadaj bi sledili lihi vozniki, voznik na drugem mestu pa vodi med sodimi.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - 6. FEBRUAR: Brad Keselowski, voznik #6 Violet Defense Ford, in Ty Dillon, voznik #42 Black Rifle Coffee Company Chevrolet, dirkata med zadnjo priložnostno kvalifikacijsko dirko pred serijo NASCAR Cup Busch Light Spopad v Los Angeles Memorial Coliseum 6. februarja 2022 v Los Angelesu v Kaliforniji. (Fotografija Meg Oliphant/Getty Images)

Fotografija Meg Oliphant/Getty Images

V drugih novicah, Kariero Seana Stricklanda v MMA je skoraj končala nesreča z motorjem