10 najbolj plodnih strelcev golov v zgodovini nogometa

Za Peleja, Messija ali Cristiana Ronalda ni prostora, a keltska legenda Jimmy McGrory naredi rez.Včasih opisan kot 'valuta nogometa' je pomembnost zabijanja golov v nogometu očitna. Prav zato igralci, ki streljajo zadetke, pogosto zapovedujejo največje honorarje, največ plač in zakaj je zares velikih napadalcev malo in daleč.Evidenca zadetka v vsaki drugi tekmi se na splošno šteje za odlično stopnjo udarcev napadalca. Nekdanji velikani, kot so Raul, Michael Owen in Didier Drogba, so vsi imeli slabše razmerje med goli in 1: 2.To je znak, kako neverjetni so nekateri cilji na igro v tem članku, ki se gibljejo od 0,93 gola na igro, vse do očarljivih 1,95 gola na igro.

registracija za račun activision traja za vedno

Vodnjak Legendarna napadalca Just Fontaine in PeléV tem članku tisto, kar mislimo z izrazom 'ploden', so cilji igralcev na tekmo. Se pravi število golov, ki so jih dosegli, deljeno s številom odigranih tekem.

Scott Brown in čustveno keltsko slovo

Da bi bilo to smiselno, so vključeni samo igralci, ki so igrali vrhunski nogomet, upoštevani pa so le ligaški in mednarodni cilji. S tem se izognemo zmedi, ki je pogosto povezana s Pelejem in Romariom, pri katerih je treba šteti tekmovanja.

Spodaj je deset najbolj plodnih strelcev golov vseh časov, skupaj s številom golov, ki jih je vsak igralec v povprečju dosegel na tekmo v celotni karieri.Spoštovane omembe

Lionel Messi in Cristian Ronaldo Lionel Messi in Cristian Ronaldo pogrešata

Nekateri presenetljivi igralci zamudijo prvih 10. Koža , ki ga mnogi štejejo za največjega nogometaša vseh časov, bi se uvrstil na 11. mesto z rekordom 0,92 zadetka na tekmo. Nemški in švedski velikani Gerd Muller in Gunnar Nordahl prav tako se močno približajo, medtem ko sodobni superzvezdniki Cristiano Ronaldo in Lionel Messi zamudite, z rekordom 0,69 oziroma 0,79 gola na tekmo.10. Eusebio - 0,93 zadetka na tekmo

Eusebio je bil vzdevek 'Črni panter' čudovito popoln napadalec. Tako športnik kot tehnik je bil pred vrati neusmiljen. Eusebio, rojen v Mozambiku, je v Benfici preživel najboljših 15 let kariere in na mednarodni ravni zastopal Portugalsko. Skupno je dosegel 424 ligaških golov poleg 41 mednarodnih golov, vključno z devetimi, s katerimi je leta 1966 osvojil zlati čevelj svetovnega pokala.9. Just Fontaine - 0,95 gola na tekmo

Trinajst golov na enem samem svetovnem prvenstvu je rekord, za katerega je malo verjetno, da bi ga kdaj premagali. To je bil rekord Just Fontaine na turnirju na Švedskem leta 1958, Francoz je v resnici igral le zaradi poškodbe soigralca pred turnirjem. Na klubski ravni je Fontaine imel najboljša leta v Reimsu, saj je na 135 tekmah osvojil 3 naslove prvakov in dosegel 122 golov.

8. Ferenc Puskas - 0,97 zadetka na tekmo

Ferenc Puškaš Ferenc Puskas ob podpisu knjige leta 1997

Ferenc Puskas, ki je veljal za enega najboljših napadalcev, kar jih je kdaj živelo, je bil plakat pri madžarskih Magic Madžarih. Levonogi napadalec, znan po svoji inteligenci, tehniki in hladnosti pred vrati, je na klubskem nivoju igral za Budimpešto Honved in Real Madrid. Strelec skupno 699 golov v svoji karieri je imel Puskas skoraj razmerje med goli 1: 1 in igro.

7. Jimmy McGrory - 0,99 gola na tekmo

Keltska legenda Jimmy McGrory je edini britanski igralec, ki se je uvrstil med najboljših 10. McGrory, ki je bil v 20. in 30. letih 20. stoletja z vzdevkom 'človeški torpedo', zastopal Škotsko, Celtic in Clydebank. Nosilec največ zadetkov, največ golov v sezoni in največ rekordov hat-tricka pri Celtic Parku, McGrory je na 408 ligaških tekmah dosegel 408 golov in za Škotsko 6 golov v 7 kapetih.

6. Bernabe Ferreyra - 1,00 gola na tekmo

Lionel Messi je morda zgrešil, toda Argentina ne gre brez priznanja med prvih 10. Bernabe Ferreyra ni ravno postavil svetovnega rekorda za nogometaša, ko se je leta 1932 pridružil River Plateju, več kot podvojil prejšnji rekord, ki je stala 4 leta. V ligaških in mednarodnih igrah skupaj je Ferreyra na 232 tekmah dosegel skupno 232 golov.

5. Franz Binder - 1,08 gola na tekmo

Med 5 najboljših in tistih, ki izberejo nekaj igralcev z razmerjem golov do 1: 1, je na prvem mestu avstrijski odlični Franz Binder. 6-metrski 3-palčni sredinski napadalec je na klubski ravni igral le za Rapid Wien, na mednarodni ravni pa je zastopal Avstrijo in Nemčijo. Tako Rapid Wien kot Nemčijo je imel boljše razmerje od 1: 1, ki je na 19 tekmah avstrijske reprezentance dosegel nekoliko manj impresivnih 16 golov.

4. Imre Schlosser - 1,22 gola na tekmo

Drugi Madžar, ki se je uvrstil med najboljših 10, Imre Schlosser je bil prva velika madžarska nogometna ikona, ki je pred Zlato ekipo sledila približno desetletje po njegovi upokojitvi. Schlosser je bil sedemkratni strelec madžarske lige in štirikrat najboljši evropski strelec, na 320 tekmah za pet različnih klubov je dosegel 417 golov, na Madžarskem pa 59 golov na 68 tekmah.

3. Josef Biscan - 1,44 gola na tekmo

Josef Bican, ki ga je IFFHS prejel kot 'zlato žogo', je bil najboljši strelec zadnjega stoletja fenomen v Avstriji in na Češkem. Šprinter svetovnega razreda za svojo dobo, ki je na 100 metrov pretekel v 10,8 sekunde, naj bi Bican v vseh tekmovanjih dosegel več kot 800 golov.

Štejemo lahko le njegove ligaške in mednarodne, ki se še vedno uvrščajo precej pred 600 udarci in povprečno 1,44 zadetka na tekmo.

2. Fernando Peyroteo - 1,58 gola na tekmo

Evzebij Fernando Peyroteo je Eusebioju podelil tudi svoj prvenec

kako doseči učinek bleščanja na tiktoku

Fernando Peyroteo je bil pogosto neusmiljeni strelec, ki je bil pogosto uvrščen med najbolj plodne strelce golov, kar jih je kdaj živelo, toda kot vidite tukaj, to ni povsem tako. Vso klubsko kariero je preživel pri Sportingu CP, na 197 tekmah je dosegel 332 golov, za Portugalsko pa je dosegel 14 golov v 20 tekmah.

Portugalska liga v tem času ni bila med najmočnejšimi v Evropi, a statistika Peyrotea je tako impresivna, da je človek ne more zavrniti. Z upokojitvijo pri 31 letih je zagotovil, da bo njegova statistika ostala na neverjetnih ravneh, nato pa je postal menedžer reprezentance in leta 1961 Eusebioju predstavil svoj prvenec za Portugalsko.

1. Mario de Castro - 1,95 gola na tekmo

Brazilski strelec Mario de Castro ima uradno največje število golov v zgodovini tekme. Na 100 tekmah je dosegel natanko 195 golov, vse za Atletico Mineiro, kjer je bil del izjemne napadalne trojice z vzdevkom 'Trio Maldito'.

Igral je za Atletico Mineiro ob študiju medicine na univerzi, na koncu pa se je Castro upokojil v starosti komaj 26 let, ko je eden od direktorjev Atletica ustrelil navijača opozicije. Ogorčen, de Castro ni hotel ponovno igrati za klub in se je naslednjih 22 let ukvarjal z medicino. Smrtonosni napadalec je bil tudi prvi igralec, ki je bil vpoklican v brazilsko reprezentanco zunaj osi Rio-Sao Paulo, vendar je zavrnil vpoklic, ko je bil obveščen, da bo za ekipo druga izbira.

Preberite več o Mario de Castro in Trio Maldito tukaj .

Bican Strelec cilja IFFHS stoletja - Josef Bican

Med drugimi novicami, 'Veličastno': moški West Broma je v briljantnem mednarodnem prikazu 'ustrahoval' 67 milijonov funtov superzvezde