Šest najhitrejših hat-trickov v zgodovini nogometa

Nekdanji igralci Bournemoutha, Southamptona in Doncaster Roversa so med najhitrejšimi hat-tricki doslej, tako kot sedanje zvezde Liverpoola in Swanseaja.Liverpool Sadio Mane ima rekord v najhitrejšem hat-tricku v premier ligiBesedna zveza 'hat-trick' se je prvič pojavila leta 1858, ko je angleški igralec kriketa H. H. Stephenson s tremi zaporednimi dostavami vzel tri vrata. V zahvalo za njegov dosežek so oboževalci pripravili zbirko za Stephensona in z zbranim denarjem mu kupili kapo. In tako se je rodil 'hat-trick'.Več kot stoletje in pol in fraza hat-trick se uporablja za opis trio pozitivnih dosežkov v športu, kot so hokej na ledu, pikado, poker in - seveda - nogomet. Guinnessova knjiga rekordov je 70-kratni trik Alexa Torra uradno prepoznala kot najhitrejšega v zgodovini igre, a glede na to, da je bil dosežen na nedeljski ligi, si ogledujemo peščico najhitrejših doseženih hat-trickov v profesionalni igri.

Hitri trik nogometne lige

James Hayter - Bournemouth slavi po zadetku tretjega zadetka James Hayter je v 2 minutah in 30 sekundah dosegel 3 zadetkeigra prestolov sezona 8 dvd datum izida

Zakaj bi bilo neumno, če bi Celtic odpisali v naslednji sezoni

Naslov najhitrejšega hat-tricka v zgodovini nogometne lige (ali EFL) gre Jamesu Hayterju. 38-letni napadalec, ki še vedno igra, čeprav v sedmi stopnji angleškega nogometa, je 19 let igral v nogometni ligi z Bournemouthom, Doncaster Roversom in Yeovil Townom. Njegov hitri hat-trick je prišel s prvim klubom Bournemouth.

Hayter je bil predstavljen kot nadomestni igralec s samo šestimi minutami ure, hat-trick pa je dosegel v samo 2 minutah in 20 sekundah, ko je Cherries prišel do domače zmage Wrexhama s 6: 0. V treh napadih je Hayter premagal rekord Jimmyja Scartha, ki je stal že več kot 50 let, čeprav nekateri še vedno trdijo, da je bil Scarthov trio golov dosežen v manj kot uradno zabeleženih 2 minutah in 30 sekundah.

Najhitrejši mednarodni hat-trick

Geoff Hurst je edini mož, ki je v moškem finalu svetovnega pokala dosegel hat-trick, zagotovo pa ni dosegel najhitrejšega. Abdul-Hamid Bassiouny prevzame ta plašč in trikrat omreži v samo 1 minuti in 57 sekundah. Nekoliko ironično je nekdanji napadalec Zamaleka za Egipt osvojil 13 kapic, a na nobeni tekmi ni zadel.Najhitrejši hat-trick v ligi prvakov

Bafetimbi Gomis Hitrejši od Messija: Bafetimbi Gomis je dosegel najhitrejši hat-trick v ligi prvakov

Morda vam pove nekaj o ravni tekmovanja v ligi prvakov, ali pa je le dejstvo, da je bilo manj tekem, da je najhitrejši hat-trick Lige prvakov precej počasnejši od rekordov skoraj vseh drugih tekmovanj. Napadalec Swansea Cityja Bafetimbi Gomis ima rekord v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju, saj je v le 7 minutah (obe strani ob polčasu) za Lyon proti Zagrebu dosegel hat-trick.

Najhitrejši trik v premier ligi

Najhitrejši hat-trick v zgodovini premier lige bi moral biti svež v vaših mislih, saj je prišel šele pred nekaj leti, zahvaljujoč Sadiju Maneu, zdaj Liverpoolu, a nato Southamptonu. Široki mož Senegala je absolutno podrl prejšnji rekord, ki ga je držal Robbie Fowler, in dosegel senzacionalen 2-minutni in 56-sekundni hat-trick proti slabi strani Aston Ville.ali bo ubijalec demonov 2. sezona

Najhitrejši trik v britanskem nogometu

Na profesionalni ravni je najhitrejši hat-trick v dolgi zgodovini britanske igre dosegel pokojni Tommy Ross. Ploden notranji napadalec, ki se je izkazal za okrožja Ross, Peterborough United, York City, Wigan Athletic in je v svojem najboljšem urok, v okrožju Ross, pospravil svoj hitri trio golov. Trije zadetki so bili doseženi v samo 1 minuti in 30 sekundah proti okrožju Nairn.

Najhitrejši profesionalni hat-trick

Magnus Arvidsson Švedski vratar Magnus ArvidssonNajhitrejši hat-trick v zgodovini profesionalne igre, ki je Tommyja Rossa premagal za celo sekundo, je dosegel Magnus Arvidsson. Upokojeni švedski napadalec je igral za peščico držav z najvišje strani, celo osvojil nekaj kape za reprezentanco. Njegov najboljši dosežek pa je dosegel IFK Hässleholm leta 1995, ko je v 1 minuti in 29 sekundah proti BolS dosegel hat-trick.

V drugih novicah pa bo Daniel Levy morda kmalu predal Spurs ključ do končnega odklepanja Matta Dohertyja - Naš pogled