Pet najboljših strelcev prve lige v letu 2016

Nastopajo napadalci iz Tottenhama Hotspurja, Manchester Cityja, Chelseaja, Arsenala in Sunderlanda. Kdo bo končal na vrhu kupa s tremi igrami 31. decembra?Leto 2016 je bilo vznemirljivo tako za strelce premier lige kot za gledalce, kljub številnim najboljšim potekom lige skozi uroke vroče in hladne forme, ki dokazujejo, da se res dogaja najboljšim izmed njih.Vendar je en igralec v iskanju mreže v Premier ligi leta 2016 nekoliko pred drugimi. Tu je pet najboljših v padajočem vrstnem redu:Jermain Defoe - Sunderland: 19 (36 tekem)

Sunderland Jermain Defoe iz Sunderlanda slavi točkovanje

Napadalec Sunderlanda ima bogato zgodovino golgetiranja in jo je nadaljeval na Stadionu luči, kljub temu da so se črne mačke večino časa trudile v klubu. Defoe je za Sunderland bistvenega pomena, saj igra vsako tekmo nove sezone. To je v 18 tekmah pripeljalo do osmih golov, medtem ko je bil 34-letnik še bolj impresiven v začetku leta, ko je v zadnjih 18 prejšnje kampanje dosegel enajst golov. Še vedno bi lahko dodal svojih 19 točk proti Burnleyju 31. decembra.Alexis Sanchez - Arsenal: 19 golov (34 tekem)

Arsenal Arsenalov Alexis Sanchez

Alexis Sanchez je Arsene Wenger v tej sezoni dobil priložnost, da pokaže svoje napadalske talente, Arsenal pa je svojo priložnost zagotovo zagrabil z obema rokama. Ploden strelec ne glede na položaj, Sanchez je na dobri poti, da se ujema z najvišjo uvrstitvijo doslej: 19 zadetkov v zadnji sezoni v Barceloni. Čilenec ima v tej sezoni 12 golov na 18 tekmah, za razliko od treh, ki so pred njim na seznamu, doslej odigral vse tekme, za topničarje pa mu je v začetku leta uspelo sedem od šestnajstih.

Kateri klub Premier League je imel kdaj največ managerjev?

Diego Costa - Chelsea: 20 golov (30 tekem)

Chelsea Diego Costa iz Chelseaja slavi, ko je dosegel prvi golDo zdaj izjemni strelec v tej sezoni si je zvezdnik Chelseaja zelo opomogel od razočarajoče druge sezone na Stamford Bridgeu, še posebej v prvih mesecih te kampanje. Costa je trenutno na vrhu lestvice s 13 goli na 17 tekmah, sedem pa jih je dosegel 13. v obdobju od januarja do maja. Z modrimi v osupljivem zmagovalnem nizu, ki jim grozi, da bodo pobegnili z naslovom prvaka, je pošteno reči, da je Španec znova odkril svoj zlati pridih pod vodstvom novega šefa Chelseaja Antonia Conteja. Kaneja lahko ujame, če 31. decembra pripravi oklepaj proti Stokeu.

Harry Kane - Tottenham Hotspur: 22 golov (32 tekem)

Tottenham Harry Kane iz Tottenhama

Talisman iz Tottenhama Hotspurja bi bil verjetno v igri z izzivanjem Aguera za najboljšega strelca leta 2016, če ne bi utrpel poškodbe gležnja, zaradi katere je jeseni izpustil pet ligaških tekem. Tako je, Kane jih ima na 13 tekmah osem. Najboljši strelec prejšnje sezone je užival v izvrstnem drugem polčasu do kampanje 2015/16, ko je dosegel 14 golov, ko je Spurs v tekmi za naslov padel iz Leicester Cityja. Tako kot Sanchez je tudi Kane 2016 končan, naslednja tekma Tottenhama pa šele do novega leta.Sergio Aguero - Manchester City: 27 ligaških golov (31 tekem)

Manchester City Sergio Aguero iz Manchester Cityja v akciji s Victorjem Wanyamo iz Tottenhama

Argentinac je razočarano zaključil leto, potem ko je prejel prepoved štirih tekem za drugo razrešitev v kampanji 2016/17. Ko pa je bil na igrišču leta 2016, je bil ploden. Aguero ima na svojem imenu deset golov v samo enajstih začetkih Premier League, z enim nadomestnim nastopom (šest tekem je izpustil s suspenzije). Fenomenalen tek od novega leta dalje je zvezdnik Manchester Cityja iz 19 tekem 17-krat našel mrežo. Kot več igralcev s tega seznama bi tudi Aguero to številko lahko izboljšal s krčmi proti Liverpoolu na silvestrovo.ray donovan sezona 8 datum izida

Spoštovani omenja:

Sadio Mane 16 golov na 35 tekmah (Southampton / Liverpool)

Jamie Vardy 14 od 34 (Leicester City)

Romelu Lukaku 13: 35 (Everton)

Zlatan Ibrahimović 12 v 17 (Manchester United)

Manchester United Zlatan Ibrahimović iz Manchester Uniteda slavi, ko je dosegel drugi gol

V drugih novicah: 'To je on': Nelson Semedo pravi, da imajo Wolvesi igralca, ki je celo močnejši od Willyja Bolyja