Poročilo: Newcastle želi zvezdo Ligue 1 s 17 goli v minuli sezoni, kar bi lahko stalo 21 milijonov funtov

Poročilo francoske trgovine Foot Mercato da je Newcastle United eden od treh klubov, ki želijo podpisati pogodbo z napadalcem Rennesa Gaetan Laborde . The Toon že 'nekaj mesecev' opazujejo napadalca pred morebitno ponudbo.28-letni Laborde se je lani poleti pridružil Rennesu iz Montpellierja in užival v čudoviti prvi sezoni. Zbral je 43 nastopov, prispeval pa je 25 golov in podaj. Laborde je 17-krat zadel mrežo in ustvaril osem več.Malo presenečenje, da ga klubi zasledujejo. Podpis z Arnaudom Kalimuendom bi lahko pomenil dodatno konkurenco za Francoza, Newcastle, Sevilla in Lille pa ta mesec aktivno razmišljajo o Labordeju.zakaj je fps russia šel v zapor

Rennes si težko želi izgubiti enega svojih najboljših igralcev v Labordu, glede na njegovo neverjetno formo v pretekli sezoni. Prav tako ima pogodbo z Rennesom do leta 2025. Toda poročilo pravi, da bi se lahko ponudba med 17 in 21 milijoni funtov izkazala za mamljivo.

 FBL-EUR-C4-RENNES-TOTTENHAM
Fotografija JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP prek Getty Images

Newcastle zasleduje napadalca Rennesa Laborda

Ne samo, da je Laborde odličen napadalec, ampak mu njegova tehnika in ustvarjalnost omogočata, da igra tako zunaj kot tudi kot 10. Newcastle potrebuje napadalca, toda glede na Chrisa Wooda in Calluma Wilson bi se 9. št. čas za igro.Newcastle se zanima za Jamesa Maddisona, kar kaže na željo po deseterici, manjka pa tudi desno krilo. Laborde odkljuka številna polja, ki na Tynesideu trenutno niso označena. Da, star je 28 let, a zelo vreden dodatek.

Problem za Laborde je, da je Rennes to sezono v Ligi Evropa. Videli so, da so naredili nekaj udarcev v oknu, kot sta Joe Rodon in Arthur Theate. Bi torej zapustil Rennes in odšel v neevropski Newcastle?

Seveda, denar in pogovori o Premier League. Toda morda bo želel ostati pri Rennesu še eno sezono, navduševati v Ligi Evropa in po podpisu povečati število snubcev. Laborde je sprejel zanimivo odločitev. Stade Rennes proti Tottenham Hotspur: skupina G - UEFA Evropska konferenčna liga
Fotografija Aureliena Meunierja – UEFA/UEFA prek Getty Images

Med drugimi novicami, Poročilo: West Ham bo podpisal pogodbo za 16 milijonov funtov pred dvobojem Premier lige