Novice moštva Arsenal: Jakub Kiwior bo debitiral proti Sporting Lizboni

Branilec Arsenala Jakob Kiwior naj bi nocoj v UEFA Evropski ligi proti Sporting Lizboni debitiral za člansko ekipo.Po besedah ​​poljskega novinarja Adama Szale 23-letni osrednji branilec bo nocoj imenovan v začetno enajsterico Mikela Artete, ko se bo Arsenal pomeril s Sportingom v portugalski prestolnici, pri čemer bo Kiwior končno odigral svoje prve seniorske minute za Topničarje, ki so se pridružili v januarskem oknu.Poljski reprezentant se je Arsenalu pridružil kot presenetljiv podpis pozimi iz Spezie na strani Serie A, pri čemer so topničarji plačali prijavil 20 milijonov funtov . Vendar glede na to, kako pomembna je bila vsaka tekma Premier lige za Artetino stran, Kiwior še ni odigral niti ene minute nogometa za starejše.

To ne pomeni, da je branilčeva kariera v severnem Londonu končana, še preden se je sploh začela, saj je Arteta sam velik oboževalec Kiwiorja, baskovski trener celo označil nekdanjega zvezdnika Spezie za 'neverjetnega' po prihodu v Anglijo januarja.

 Kiwior Arsenal debi
Fotografija David Price/Arsenal FC prek Getty Images

Navijači Arsenala so morali biti potrpežljivi, da so videli, kako je Kiwior debitiral za klub, vendar se bo to čakanje nocoj končalo, saj bo poljski reprezentant verjetno sodeloval z Robom Holdingom v osrednji obrambi proti Sportingu, strani, ki bi lahko mlademu dal dober preizkus.Glede na to, da Kiwior velja za rezervo za Gabriela Magalhaesa, bo branilec želel narediti vtis ob svojem prvem štartu za Arsenal, in glede na to, da topničarji željni zmage v Ligi Evropa, bo dobra predstava mladeniča popoln začetek za Poljaka, da začne svojo pot. kariero v Angliji.

Kiwior lahko poda veliko izjavo z velikim nastopom na prvencu pri Arsenalu

 Jakob Kiwior
Fotografija: Stuart MacFarlane/Arsenal FC prek Getty Images

Kiwiorjev podpis je prišel iz jasnega, a za mnoge navijače je bil prihod branilca na stadion Emirates potreben, saj je 23-letnik nudil ključno kritje v posebni vlogi, ki bi jo le redki lahko opravljali kot levičarski center. nazaj, in današnji večer je velik za branilca.

Kot vemo, si želi Arsenal to sezono zmagati v Ligi Evropa in močna predstava nocoj v Lizboni bo popoln korak v pravo smer za topničarje, ki bodo v svojo omarico s trofejami dodali evropsko srebrnino, pri čemer Kiwior sam potrebuje veliko predstavo na njegov prvenec za klub.Med drugimi novicami, Harry Redknapp pravi, da bo Tottenham premagal Milan zaradi enega 'neverjetnega' razloga