TV

Kdo je Gordie Shaw v Locke & Key in zakaj je pomemben v 3. sezoni?

*OPOZORILO: Pred nami so spojlerji za Locke & Key sezono 3*Po osupljivem filmu ob koncu 2. sezone se Locke & Key vrača na Netflix s svojim dolgo pričakovanim tretjim delom.V novi sezoni vidimo zlobnega kapitana iz kolonialne dobe Fredericka Gideona, ki poskuša Lockovim vzeti vse čarobne ključe, da bi poskrbel za konec sveta – precej standardno za zlobneža.

moški vstopi v trgovino in ukrade 100 dolarjev, kaj je odgovor

Toda kljub temu, da je dobil v roke vse znane ključe, Gideon ugotovi, da eden manjka, in razkrije se, da je odsotni ključ skrit pri nekom po imenu Gordie Shaw.

Kot lik, ki ga še nismo srečali, so oboževalci Locke & Key pustili vprašanja o tem, kdo je Gordie in kakšno vlogo mora odigrati v 3. sezoni.Locke & Key 3 | Napovednik zadnje sezone | Netflix

BridTV11053Locke & Key 3 | Napovednik zadnje sezone | Netflixhttps://i.ytimg.com/vi/PX-t1wYNtBs/hqdefault.jpg10719701071970center13872

Kdo je Gordie v 3. sezoni Locke & Key?

Gordie Shaw je bil sošolec Rendella Locka, Erin Voss in Ellie Whedon, ko so bile v šoli.

Gordie je bil velik oboževalec gledališča in je bil del skupine, ki je nameravala izvesti priredbo Shakespearovega Viharja.

Med pripravami na igro Gordie postane sumničav do drugih, potem ko Rendell uporabi Creation Key, da oživi različico bitja Caliban za predstavo.Da bi Gordie pozabil, kar je videl, Rendell uporabi ključ glave, da izbriše spomin, medtem ko Erin in Ellie skrijeta ključ ustvarjanja globoko v Gordiejev um, da preprečita, da bi povzročil več škode.

  Michael Therriault kot Gordie Shaw obiskuje Duncan's wedding in Locke and Key season 3
Locke & Key © Amanda Matlovich | Netflix

Kaj se zgodi Gordieju?

Gordie umre v 3. sezoni Locke & Key, potem ko ga je zabodel Gideon.

Da bi Elliejinemu iskanju ključa dodal občutek nujnosti, Gideon zabode odraslega Gordieja in ga pusti krvaveti, medtem ko vstopijo v njegove misli in gredo iskati ključ stvarjenja.Tyler, Kinsey in Sam (zamaskirani kot Gideonovi privrženci, Bolton) se prav tako prebijejo v Gordiejev um in na koncu jim uspe najti ključ.

Med pustolovščino po Gordiejevi poti spomina vidijo, da njegovo življenje ni bilo lahko.Kljub temu, da je bil največji oboževalec gledališča in se je udeležil avdicije za glavno vlogo v produkciji The Tempest, je bil Gordie izbran le za podmladka, zaradi česar je moral skriti svoje razočaranje in poskušati narediti pogumen obraz.

my hero academia kdaj je naslednja epizoda

Poleg tega vidimo celo spomine na Gordieja, ki sta se ga izogibala bivša punca in celo lastna mati, potem ko je razkril, da je gej.

Gordiejeva tragična zgodba se konča, ko umre zaradi izgube krvi in ​​ko se bližajo njegovi zadnji trenutki, se svet v njegovi glavi – kjer tolpa išče ključ – začne sesuvati.

Na njihovo srečo pa lahko pobegnejo v zadnjem trenutku, saj se Sam žrtvuje, da bi se lahko rešili od tam ob pravem času.

kaj ima 1 v vsakem kotu
  Kinsey, Tyler in Ellie v Gordie Shaw's head in Locke and Key season 3
Locke & Key © Amanda Matlovich | Netflix

Oboževalci se odzovejo na Gordiejevo usodo

Čeprav je bil Gordie morda le stranski lik v veliki shemi stvari, je oboževalce Locke & Key še vedno prizadela njegova smrt, mnogi pa so na družbenih omrežjih izrazili svoje misli.

»Pravkar sem končal Locke in Yey. Ja, Gordie si je zaslužil boljše,« je dejal en oboževalec na Twitterju.

Medtem ko je drugi dodal: 'Gordie, najbolj podcenjen lik iz Locka in Keya.'

Ta oboževalec je preprosto rekel: 'Gordie Shaw je bil umazan.'

'Pravica za Gordieja Shawa!!' je komentiral drugi. 'Ni si zaslužil tako umreti.'

Kot je zapisal ta oboževalec: 'Ljubim te Gordie Shaw :('

In končno je ta uporabnik Twitterja rekel: 'Gordieju Shawu ni bilo treba umreti.'

  Kaeleb Zane Gartner kot Young Gordie, ki ga tolaži Nicole James kot Young Erin Voss v Locke and Key sezona 3
Locke & Key © Amanda Matlovich | Netflix

Tretja sezona Locke & Key je zdaj na voljo za pretakanje Netflix po izidu 10. avgusta 2022.