Brazilijska ekipa vseh časov in XI za mednarodno prvenstvo v legendah

Nekdanji velikani Barcelone, Real Madrida, AC Milana, Inter Milana, Santosa, Corinthiansa in Palmeirasa nastopajo v moštvu brazilskih legend.Najuspešnejša država v zgodovini svetovnega pokala je zlahka razbrati, zakaj je Brazilija med priljubljenimi na tem poletnem mednarodnem prvenstvu v legendah. Zmaga v letih 1958, 1962, 1970, 1994 in 2002, Brazilija je imela generacijo za generacijo svetovnih nogometnih talentov.Brazilija je edina država, ki je nastopila na vsakem turnirju svetovnega pokala, Pentacampeoes pa imajo najboljše rezultate na tekmovanjih svetovnega pokala glede na osvojene igre, dosežene zadetke in osvojene točke. Zmanjšanje števila moštev na 15 s samo 8 rezervami takrat še ni pomenilo nič hudega, nekateri resnični velikani igre pa so žal zamudili. Spodaj je točno določena brazilska enota 15, skupaj z njihovimi 8 rezervami ti izberite, kateri 3 naj naredi končni rez.Preostali svet XI Tu je moštvo Brazilije za mednarodno prvenstvo v legendah

GilmarČe obstaja položaj, v katerem Braziliji nogometni bogovi niso blagoslovili Brazilije, je v golu in na sredini. Morda je najvarnejši par rok Južnoameričanov Gilmar. Gilmar je bil med letoma 1953 in 1969 94-krat omejen za svojo državo, v povprečju je dosegel manj kot zadetek, ki ga je igra prejela, in je bil številka ena na treh svetovnih pokalih, od katerih je Brazilija dva osvojila. Na klubski ravni je zastopal Corinthians in Santos.

Zakaj bi bilo neumno, če bi Celtic odpisali v naslednji sezoni

Claudio Taffarel

Claudio Taffarel ima v Braziliji izjemno priljubljeno osebnost 17 otrok, od katerih jih je 15 posvojil upokojeni vratar. 51-letnik je igral v najvišjih letih Italije, Turčije in Brazilije in za svojo državo osvojil 101 klopi, katerih vrhunec je njihov triumf na svetovnem prvenstvu leta 1994.Djalma Santos

Djalma Santos Brazilski legendi Zito in Djalma Santos

Ne bi bilo pretirano reči, da je imela Brazilija tri največje desne branilce vseh časov v Djalmi Santosu, Carlosu Albertu in Cafuju. To, skupaj z dejstvom, da se je država na sredini zadnjega odrezala precej manj impresivno, pomeni, da so se vsi trije odrezali. Santos je izbira skupine; za Brazilijo je igral na treh svetovnih prvenstvih, dve zmagal in ob vsaki priložnosti bil imenovan v All-Star XI.Carlos Alberto Torres nadomestna slika

Carlos Alberto Torres, človek, ki bi lahko dobro zatrdil, da je kapetan brazilske reprezentance International Legends World Cup, je imel v Braziliji vzdevek 'O Capitão do Tri'. Kapetan brazilske velike zmagovalne strani svetovnega pokala 1970, Alberto, je v finalu turnirja proti Italiji zaključil tudi četrti in zadnji gol, ki velja za enega največjih ciljev v športni zgodovini. Večino svoje klubske kariere je preživel v Santosu.Domingos Da Guia

Edina ekipa v svetovnem pokalu Legends, ki je v svoji prvotni ekipi 15 imenovala le enega sredinskega branilca, je vsaj eden svetovnega razreda. Domingos Da Guia je med Brazilijo in Nemčijo med letoma 1931 in 1946 osvojil 30 tekem, razkošnega sredinskega branilca, ki velja za najboljšega v zgodovini države. Imenovan je bil v ekipi zvezd zvezd svetovnega pokala 1938.

Cafu

Slika, priložena z akcijskimi slikami - Cafu Nekdanji brazilski bočni branilec Cafu

Cafu, zadnji od treh odličnih branilcev Brazilije, je najbolj omejeni brazilski nogometaš vseh časov. Med letoma 1990 in 2006 je za svojo državo zbral 142 nastopov, osvojil dva svetovna prvenstva in igral v treh finalih. Na klubski ravni je bil Cafu odličen tako za Romo kot za Milan. Sir Alex Ferguson, znan po svoji izjemni vzdržljivosti in neumornem teku, se je nekoč v šali vprašal, ali ima bočni branilec dva srca.

Roberto Carlos

Zgodovina brazilskih levih bočnih branilcev morda ne bo mogla konkurirati njihovemu slavnemu seznamu desnih bočnih branilcev, vendar ni daleč. Roberto Carlos morda ni bil največji branilec, bil pa je kot nalašč za zelo napadalno brazilsko reprezentanco med letoma 1992 in 2006. Carlos je bil večinoma v spominu po svoji čudoviti levi nogi večino kariere preživel v madridskem Realu.

Garrincha

Premaknemo se na sredino in začnemo z verjetno najboljšim širokim igralcem vseh časov. Garrincha je bil vzdevek 'Veselje ljudi' čarovnik z žogo ob nogah, ko je streljal, pa je opozicija le malo mogla storiti. Zunaj igrišča je bil problematičen, močan pijanec in udeležen v več prometnih nesrečah. Umrl je v starosti 49 let, njegova zadnja leta pa so bila žalosten konec življenja nogometnega junaka.

Ronaldinho

Ronaldinho Ronaldinho je bil veličasten za Brazilijo in Barcelono

Množica talentov za veziste, zlasti napadalnih ali širokih vezistov, pomeni, da je moštvo v Braziliji prepolno spretnosti, duha in nogometnega genija. V najboljšem primeru je bil Ronaldinho z veseljem gledal. Tako kot Garrincha je tudi on igral nogomet z otroškim užitkom in nasmehom. Ronaldinho je za Barcelono igral svoj najboljši nogomet in za Brazilijo osvojil 97 kapetanov, leta 2002 je osvojil svetovno prvenstvo in leta 2005 Ballon d'Or.

Zico

Beli Pele, kot je bil znan, je bil Zico še en umetnik z žogo ob nogah. Zico je z glasovanjem FIFA-jev za igralca stoletja za osmega največjega igralca stoletja osvojil 71 tekem za Brazilijo in dosegel 52 golov, kar je neverjeten rekord za igralca sredine. Najboljša leta Zica na klubski ravni je prišel s Flamengom, pred kratkimi nastopi z Udinesejem v Italiji in Kashima Antlers na Japonskem.

Jairzinho

Naravni dedič Garrinche, o tem, kako se Jairzinho primerja z moškim, ki je bil 11 let starejši, je za razprave, a le redki bi lahko dvomili, da je bil Jairzinho sam po sebi igralec svetovnega razreda. Legenda Botafoga, Jairzinho je za Brazilijo osvojil 81 tekem, nastopil pa je na treh svetovnih pokalih. Najboljše med njimi je bilo svetovno prvenstvo leta 1970, v katerem je Jairzinho postal šele drugi igralec v zgodovini, ki je dosegel zadetek na eni izmed tekem svetovnega pokala v svoji državi.

Didi

Med vsemi pridihom in umetnostjo bo Brazilija potrebovala sredinsko vezico, medtem ko je bil Didi tako nadarjen kot skoraj vsakdo in je bil sposoben igrati kot igralec znotraj-naprej, lahko pa je igral tudi kot izredni vezist iz polja v polje in zagotovite strojnico tej ekipi. Didi je za Brazilijo osvojila 68 tekem, igrala je na treh svetovnih pokalih in osvojila dve.

Koža

Koža Pele praznuje zadetek za Brazilijo v finalu svetovnega pokala 1970

Premik naprej in Pele je seveda prvo ime v začetnem XI. Največji od vseh odličnih igralcev, ki jih je Brazilija imela v preteklih letih, je Pele za Brazilijo osvojil 92 tekem in dosegel 77 golov. Pele je skoraj celotno kariero preživel pri Santosu, preden je za nekaj sezon prišel v pokoj iz New York Cosmosa. Med letoma 1958 in 1965 je bil Pele verjetno najboljši igralec na planetu.

Ronaldo

Poškodbe so preprečile, da bi Ronalda obdržali v istem pogledu kot Peleja, toda glede sposobnosti je bil dober kot kdorkoli. Lahko je premagal igralce, lahko drsel z žogo pred nogami in za zabavo dosegal cilje. Bil je najmlajši član brazilske ekipe, ki je leta 1994 zmagala na svetovnem prvenstvu, star 17 let, nato pa je igral ključno vlogo na turnirjih 1998 in 2002. Ronaldo je na brazilskih lestvicah zmagal na dveh Ballon d'Orsih in zaostal le Peleju. Na klubski ravni je krasil Cruzeiro, PSV, Barcelono, Inter iz Milana, Real Madrid, AC Milan in Corinthians.

Romario

Prednja trojka Peleja, Ronalda in Romarija je izjemna, toda to bo udarna sila, ki jo bo Brazilija sprejela na to poletje, mednarodno prvenstvo v legendah. Romario je eden najplodnejših napadalcev vseh časov in če ne bi zamudil svetovnih pokalov 1998 in 2002, ga bodo morda še bolj pozdravili. Zlato žogo je osvojil na svetovnem prvenstvu leta 1994, istega leta je prejel nagrado za svetovnega igralca leta, najboljši klubski nogomet pa je igral za PSV in Barcelono.

Rezerve

Socrates se ogreje v mestu Garforth Town Legendarni vezist Socrates med 8 brazilskimi rezervami

To je to za natančnih petnajst Brazilije, zdaj je na vas, da izberete, kateri trije rezervni igralci dobijo naklon in se pridružijo takim, kot sta Pele in Ronaldinho v brazilskih finalnih 18 za mednarodno prvenstvo v legendah. Izbiramo med osmimi rezervnimi igralci:

1. Dida - Nekdanji vratar Cruzeira in AC Milana - 91 kap

kaj moraš zlomiti, da lahko uporabiš

2. Nilton Santos - Nekdanji bočni branilec Botafogo - 75 kap

3. Lucio - Nekdanji Bayern iz Münchna in sredinski branilec Inter Milana - 105 kapetanov

4. Falcao - Nekdanji vezist Internacionala in Rome - 34 kap

5. Sokrat - Nekdanji vezist Botafoga in Corinthians - 60 kap

6. Gerson - Nekdanji vezist Flamenga in Botafoga - 70 kap

7. Neymar - Trenutni napadalec FC Barcelona - 77 kap. *

8. Leonida - Nekdanji Flamengo in Sao Paulo - 19 kap

Tu lahko glasujete, za katero rezervo bi se po vašem mnenju morala uvrstiti zadnja ekipa. Trije igralci z največ glasovi bodo naredili razrez:

V drugih novicah pa 'najmanj 25 milijonov funtov': Nekateri navijači Rangersa se odzivajo na govorice o 'odličnem' igralcu