Arsenal je sklenil novo pogodbo za moškega, ki ga Arteta še nikoli ni uporabil

LENS, FRANCIJA - 22. JANUARJA: William Saliba iz Marseilla med Ligue 1 Uber Eats

Fotografija John Berry/Getty ImagesArsenal naj bi Williamu Salibi podpisal novo pogodbo, Gabriel Martinelli in Bukayo Saka pa bosta verjetno dobila nove pogoje v klubu iz severnega Londona.Po poročanju Athletic , je prihodnost Saliba prednostna naloga za topničarje, pri čemer naj bi tudi druga mladinca Martinelli in Saka dobila nove pogodbe s klubom kljub nedavno podpisanim novim pogojem.Saka je leta 2020 podpisal dolgoročno pogodbo z Arsenalom, istega poletja pa jo je podpisal tudi Martinelli. Vsem trem igralcem se trenutni dogovori iztečejo leta 2024, klub pa naj bi delal na tem, da jih podaljša.

mačka v vsakem kotu kvadratne sobe

Saliba, ki zasluži a poročali o 40.000 £ na teden , po prihodu v klub leta 2019 še ni odigral profesionalno tekmo za Arsenal pod vodstvom Mikela Artete. Vendar je bil branilec v tej sezoni v odlični formi za Olympique Marseille, sredinski branilec pa cveti v svoji domovini.

7 najboljših desnih branilcev Premier lige vseh časov

BridTV 7858 7 najboljših desnih branilcev Premier League vseh časov 942053 942053 center 13872

Pravzaprav bi morala biti novica, da je trojica predmet novih pogodb, vznemirljiva za navijače Arsenala, saj so vsi trije igralci zelo mladi in imajo potencial, da postanejo superzvezdniki za klub iz severnega Londona.

Saka je zbral že več kot 100 nastopov za Arsenal, medtem ko je Martinelli v tej sezoni postal eden najbolj obetavnih napadalcev Premier lige. Toda velika novica je, da bi Saliba lahko podpisal novo pogodbo s klubom iz severnega Londona.

Podpis Salibe nove pogodbe je velik za Arsenalovo prihodnost

WIMBLEDON, ANGLIJA - 8. DECEMBER: William Saliba iz Arsenala U21 si ogleda tekmo EFL Trophy med AFC Wimbledonom in Arsenalom U21 na Plough Laneu 8. decembra 2020 v Wimbledonu v Angliji. (Foto: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Foto: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

20-letni osrednji branilec je v tej sezoni z Marseillom pokazal, da je pred njim velika prihodnost. Za Arsenal bo podpis Salibe na dolgoročno pogodbo velik za Artetine načrte v prihodnjih sezonah.

Mladinec ima potencial, da postane obrambni superzvezdnik. Medtem ko sta Ben White in Gabriel jasna prva izbira osrednjega branilca, za zdaj obstaja velika verjetnost, da bi to partnerstvo lahko prekinil Saliba, še več, če bo branilec podpisal novo pogodbo.

V drugih novicah, Poročilo: Klub se že pogovarja s Tottenhamom o podaljšanju igralčeve posoje za 2022-23