Največja moštvo Argentine vseh časov

Legende igre Boca Juniors, River Plate, Barcelone, Real Madrida in Fiorentine igrajo v neverjetni zasedbi Argentine vseh časov.MessiMaradona Argentinska velikana Diego Maradona in Lionel Messikje je face zoom efekt na tiktoku

Le malo držav, če sploh, se tako navdušuje nad svojim nogometom kot Argentina. Neverjetnih 90% Argentincev obljublja zvestobo enemu od nogometnih klubov. Argentina je leta 1891 postala prva članica FIFA zunaj Evrope in je od takrat rodila nekaj največjih zvezd.La Albiceleste imajo zelo dobre rezultate na velikih tekmovanjih za državo z manj prebivalci kot Kolumbija, Južna Koreja ali Ukrajina. Argentina je prišla do petih finalov svetovnega prvenstva, dvakrat je zmagala in trikrat premagala - rekord so izboljšale le Brazilija, Nemčija in Italija. Država je osvojila olimpijsko zlato v letih 2004 in 2008, prav tako je zmagala na Copa America v letih 1991 in 1993, a v zadnjih letih postala mednarodna 'skorajda moška', od takrat je enkrat izgubila finaliste v svetovnem pokalu in Copa America štirikrat. 2004.

Rogelio DominguezPokal Lige prvakov pred tekmo Dominguez je v Real Madridu osvojil evropski pokal

Argentina je imela v teh letih nekaj fantastičnih - in nekoliko mentalnih - vratarjev, verjetno pa bo prišlo do razprave o tem, kdo si zasluži majico številka ena. Eden od kandidatov je Rogelio Dominguez. Argentinska reprezentanca ga je 58-krat omejila, preden je leta 1957 zapustil Argentino in se pridružil Realu iz Madrida, kjer je osvojil dva evropska pokala. Dominguez je ob odhodu veljal za najboljšega vratarja Južne Amerike, večino kariere pa je preživel v Racing Clubu.

Ubaldo FillolAmadeo Carrizo ustvarja rezerve, medtem ko Hugo Gatti povsem zamudi, toda zagotovo je v moštvu Argentine zmagovalec svetovnega pokala Ubaldo Fillol. Fillol, ki ni bil tako ekscentričen kot nekateri tekmeci za majico številka ena, je bil nekoliko bolj tradicionalen vratar z izjemnimi refleksi. Za Argentino je osvojil 58 kapetanov, leta 1978 je zmagal na svetovnem prvenstvu, v katerem je postavil All-Star Team in večino svoje klubske kariere preživel pri River Plateu.

Zakaj bi bilo neumno, če bi Celtic odpisali v naslednji sezoni

Javier Zanetti

Slika, priložena z akcijskimi slikami Najbolj omejeni igralec Argentine Javier ZanettiDesni bočni branilec Argentine je lahko samo en, in to Javier Zanetti. Zanetti je doslednost, tako glede svojih nastopov kot frizure, najbolj omejeni Argentinec vseh časov, saj je svojo prvo kapo osvojil leta 1994 in 143. kapico leta 2011. Na klubski ravni je postal legenda v milanskem Interju , kjer je osvojil pet naslovov Serie A in ligo prvakov.

Daniel PassarellaVerjetno največji argentinski branilec vseh časov, Daniel Passarella je bil velikan zadaj za Južnoameričane, kljub temu, da je stal le 5 ″ 8 ′. Pometač z žogo, ki je v svoji karieri dosegel 175 golov, se je Passarella izkazal za igralce River Plateja in Fiorentine, osvojil je 70 kapetanskih tekem za Argentino in svojo državo uvrstil na svetovno prvenstvo leta 1978.

Oscar Ruggeri

Argentina ima sloves grobih, agresivnih in celo umazanih branilcev, toda v tej ekipi so bili nekoliko bolj razkošni. Oscar Ruggeri je dobil vzdevek 'tisti z veliko glavo' in je za svojo državo osvojil 97 kapetanov, v Real Madridu pa je igral za dve največji argentinski ekipi River Plate in Boca Juniors ter eno evropsko.

Roberto Ayala

Argentina Roberto Ayala praznuje točkovanje na svetovnem prvenstvu leta 2006

Zadnji sredinski branilec, ki je dosegel natančnih 15, je novejši obraz Roberta Ayale, ki je zadnjo tekmo za La Albiceleste igral pred desetletjem. Še en izrazito kratek centralni branilec, Ayala, je bil še vedno brezkompromisen in je za Argentino osvojil 115 kapetanov, prav tako pa si je prislužil odlične kritike v Evropi, zlasti v Valenciji.

Silvio Marzolini

Očitna izbira levega bočnega branilca, Silvio Marzolini je imel fantastično kariero z Boco Juniors, osvojil je pet naslovov prvakov in enega Copa Argentina. Za Argentino je osvojil 28 kapetanov, zadnji pa desetletje preden je klub leta 1978 dvignil prvi pokal svetovnega pokala.

Luis Monti

Od obrambe do sredine, mi pa začnemo z obrambnim vezistom najvišjega kalibra. Luis Monti je za Italijo osvojil več kapetan kot Argentina, a rojen v Buenos Airesu od argentinskih staršev, kar zadeva nas, je Argentinac. Edini človek, ki je igral v finalu svetovnega pokala za dve različni državi, je bil Monti težko reševanje globoko ležečega igralca, ki bi lahko bil srčni utrip katere koli ekipe. Za Argentino je osvojil 16 kapetanov, za Italijo 18 kapetanov, večino svoje klubske kariere pa je preživel pri San Lorenzu in Juventusu.

Slika nadomestnega znaka Fernando Redondo

Fernando Redondo je bil v letih 1997 in 2000 razglašen za igralca leta madridskega Reala in dvakrat premagal Roberta Carlosa, Raula in Clarencea Seedorfa. Kreativni obrambni vezist z vrhunskim vidom je Redondo kariero oviral zaradi poškodb, vendar je kljub temu padel kot eden največjih vezistov svoje generacije.

Raimundo Orsi

Edini zunanji krilni igralec v prvotnem moštvu Argentine s 15, Raimundo Orsi, je bila večkrat omejena tudi od Italije kot Argentine zaradi igranja za Juventus med letoma 1928 in 1935. Pacy, močan, kočljiv in ploden, Orsi je bil skoraj popolno krilo in leta 1934 osvojil svetovno prvenstvo, čeprav z Italijo in ne z Argentino.

Alfredo di Stefano

Slika, priložena z akcijskimi slikami Titan Real Madrida Alfredo di Stefano

Kje začeti z Alfredom di Stefano ... Verjetno najbolj popoln nogometaš, kar jih je kdaj videl svet. Ni imel dokončnega stališča, namesto tega je gostoval po igrišču kot stalni vir genija in navdiha v kateri koli ekipi, ki jo je podaril. Njegov rekord v zadetkih nakazuje, da je bil krivolovec, vendar je bil daleč od tega. Di Stefano, ki so ga pokrivali Argentina, Španija in Kolumbija, je igral svoj najboljši nogomet za River Plate, Millonarios in Real Madrid. Leta 1957 in 1959 je osvojil Ballon d'Or.

Diego Maradona

Način, na katerega je Diego Maradona navdihnil Argentino za zmago na svetovnem prvenstvu leta 1986, je bil čudež in morda ne bomo nikoli več videli podobnega. El Diego je bil rojeni zmagovalec, nadarjen z vsakim orodjem, ki ga je popeljalo na vrh, in goreča želja po ujemanju. Za Argentino je dosegel 34 golov iz 91 kapetanov, leta 1986 je osvojil zlato žogo in Napoli iz nikogar preobrazil v prvaka.

Lionel Messi

Zadnji trije člani te ekipe bi lahko dostojno trdili, da niso le največji argentinski nogometaši vseh časov, ampak tudi največji izmed vseh držav. Ko bo Lionel Messi dokončno obesil škornje (upajmo, da ne za dolgo), bo najverjetneje šel dol kot največji nogometaš, ki ga je čudovita igra kdaj uživala. Manjša Argentina je podrla vse rekorde, ki so bili pred njim, je argentinski najboljši strelec vseh časov in samo potrebuje zmago v svetovnem pokalu, da bo v svoji trditvi neprimerljiva kot največja v vseh časih.

ali še delajo Simpsonove

Slika nadomestnega znaka Joseja Manuela Morena

Argentina je bila vedno blagoslovljena z leglom neverjetnih napadalcev, številni superzvezdniki pa so zamudili. Moral je biti vključen Jose Manuel Moreno. Strelec 156 golov na 256 tekmah za ekipo River Plateja, ki je bila splošno velja za eno najbolj popolnih klubskih strani vseh časov, je bil Moreno izjemno uglašen nogometaš. Leta 1999 je bil za Diegom Maradono in Alfredo di Stefano imenovan za tretjega največjega igralca Argentine.

Gabriel Batistuta

Messi Leganes Messi, Moreno in Batistuta so potrjeni napadalci Argentine

Izbira med Gabrielom Batituso in Mariom Kempesom za končno mesto v tej ekipi je bila resnična dilema in na koncu bi oba morala slediti vašemu glasovanju, toda Batistuta samo dobi prikim. Batistuta je po zadetkih za Argentino, ki je dosegel le Lionela Messija, za svojo državo zabil 56 golov iz 78 tekem.

Rezerve

To je to za dokončnih 15 Argentine, zdaj je konec ti da izberejo, kateri trije rezervni igralci dobijo naklon in se pridružijo takim, kot sta Messi in Maradona, v finalu Argentine 18 za mednarodno prvenstvo v legendah. Izbiramo med osmimi rezervnimi igralci:

1. Amadeo Carrizo - Nekdanji vratar River Plate - 20 kap

2. Roberto Parfum - Nekdanji branilec Racing Cluba, Cruzeira in River Plate - 37 kap

3. Ossie Ardiles - Nekdanji vezist Huracan in Tottenham Hotspur - 52 kap

4. Antonio Sastre - Nekdanji vezist Independiente in Sao Paula - 34 kapetanov

5. Felix Loustau - Nekdanje krilo River Plate - 28 kap

6. Juan Roman Riquelme - Nekdanji vezist Boce Juniors in Villarreala - 51 kap

7. Mario Kempes - Nekdanji napadalec Rosario Central in Valencije - 43 kap

8. Omar Sivori - Nekdanji River Plate, Juventus in Napoli naprej - 19 kap

Med drugimi novicami, 'O moji dnevi, samo neresnično': Nekateri navijači Arsenala se slinijo nad tem, kar je njihov igralec počel včeraj