7 ameriških predsednikov z najdaljšim stažem

Franklin Delano Roosevelt - 4.422 dniRoosevelt (FDR) je ameriški predsednik z najdaljšim stažem, služboval je od leta 1933 do svoje smrti leta 1945 kot demokrat . Po porazu republikanca Herberta Hooverja na volitvah leta 1932 je FDR je bil pred izvršnimi ukazi, ki so uvedli New Deal po veliki depresiji 1929 . Ta je bil sestavljen iz različnih programov namenjena olajšanju kmetov in okrevanju prek Nacionalne uprave za oživitev gospodarstva . Za reformo je poskrbel tako, da je končal prepoved alkohola. Številni njegovi programi kot sta socialna varnost in nacionalni zakon o delovnih razmerjih še danes .Po uspešni ponovni izvolitvi leta 1940 je Amerika je v drugo svetovno vojno vstopila proti Nemčiji, Italiji in Japonski po napadu na Pearl Harbor 7. decembra 1941. Roosevelt ga je razglasil za datum, 'ki bo živel v sramoti . Roosevelt je tesno sodeloval Britanski premier Winston Churchill in sovjetski voditelj Josef Stalin za premagovanje sil osi . Roosevelt je umrl v starosti 63 let aprila 1945 po ponovni izvolitvi leta 1944, vendar je pomagal postaviti temelje za Združene narode .Franklin Delano Roosevelt (1882 - 1945), 32. predsednik ZDA v letih 1933-45. Demokrat je svojo državo vodil skozi depresijo leta 1930 Franklin Delano Roosevelt (1882 - 1945), 32. predsednik ZDA v letih 1933-45. Demokrat je svojo državo vodil skozi depresijo v tridesetih in drugi svetovni vojni in bil ...

George W. Bush 2.922 dniGeorge W. Bush zmagal na vročih volitvah leta 2000 proti tedanjemu podpredsedniku sedanjega Clintona Al Goreu, ki so se končale v polemiki na Floridi . Bush se je odzval na Napadi 11. septembra 2001 na Svetovni trgovinski center z vojno proti terorizmu. To se je začelo z invazijo na Afganistan, da bi ujeli bin Ladena in osvobodili državo pred talibanskim režimom, ki mu je pomagal . Vojna se je nadaljevala z invazija na Irak leta 2003, ki je privedla do ujetja in smrti Sadama Huseina.

Domače, Bush je v letih 2001 in 2003 uvedel zakonodajo o znižanju davkov, zakon Patriot, ki je po 11. septembru okrepil nacionalno varnost, zakon o zapuščanju otrok brez otrok, ki je določil cilje za izboljšanje individualnih rezultatov izobraževanja, razširil ugodnosti zdravil na recept za starejše občane Medicare in financiral program pomoči za boj proti aidsu imenovano PEPFAR .

dead by daylight konami koda ps4

Po porazu demokrata Johna Kerryja leta 2004, Busha so kritizirali zaradi ravnanja z iraško vojno in orkanom Katrina v Louisiani v letu 2005 . Demokrati leta 2006 ponovno pridobil nadzor nad kongresom . Decembra 2007 je U S je vstopil v najhujšo recesijo po veliki depresiji, ki so jo pogosto poimenovali 'velika recesija'. Bush je izvajal programe za oživitev gospodarstva namenjen ohranjanju finančnega sistema države, vključno z reševanjem in finančno spodbudo .Nekdanji predsednik George W. Bush in njegova žena Laura opazujeta prehod častne straže po nalaganju krsti predsednika Georgea H.W. Busha v mrtvaško kočo pred sv. Martinom Nekdanji predsednik George W. Bush in njegova žena Laura opazujeta prehod častne straže po nalaganju krsti predsednika Georgea H.W. Busha v mrtvaško kočo zunaj škofovskega sv. Martina ...

Grover Cleveland 2.922 dni

Grover Cleveland je edinstven med ameriškimi predsedniki, je bil 22. in 24. predsednik države . Cleveland je prišel iz Bourbonskega krila demokratov, ki so nasprotovali visokim carinam in subvencijam za podjetja . To je črpalo izredno podporo Krilo republikancev 'Mugwumps', ki je delil njegova prepričanja in mu pomagal zmagati na volitvah leta 1884 . Cleveland je prav tako zmagal na glasovanju Splošne volitve leta 1888, vendar je volilno šolo izgubil pred republikancem Benjaminom Harrisonom.Po ponovni izvolitvi leta 1892 je bila uprava Clevelanda prizadeta s paniko leta 1893, ki je sprožila nacionalno depresijo. Ni ga mogel obrniti, kar je povzročilo Republikanci za napad na kongres leta 1894. Srebrno krilo demokratov je nato prevzelo nadzor leta 1896 . Prezirali so njegovo podporo zlatemu standardu. Njegovo posredovanje v stavki Pullman iz leta 1894, da bi železnice odprte, je odtujilo tudi številne sindikate. Ni izpodbijal volitev leta 1896, ko je bil nominiran William Jennings Bryan za demokratsko vozovnico tistega leta na srebrni ploščadi . H zgodovinarji ga danes štejejo za uspešnega vodjo zaradi svoje poštenosti in dobrega značaja.

Bill Clinton 2.922 dniPo njegovi otvoritvi leta 1993 Demokrat Bill Clinton je predsedoval največji gospodarski ekspanziji v ameriški zgodovini. Vendar mu ni uspelo sprejeti zdravstveno reformo . Na vmesnih volitvah leta 1994 so republikanci dobili nadzor nad obe hiši prvič po 40 letih . Leta 1996 pa Clinton je postal prvi demokrat po Rooseveltu, ki je dobil dva mandata .

V zakon je sprejel Državni program otroškega zdravstvenega zavarovanja, partnerstvo med zveznimi vladami in zvezno vlado pri zagotavljanju zdravstvenega zavarovanja otrok. Clinton odobril ukrepe finančne deregulacije, kot je zakon Gramm-Leach-Bliley, ki je odpravil ovire na trgu med bančnimi družbami .

Obtožila ga je Predstavniški dom po obtožbah o krivokletstvu in oviranju sodstva zaradi prikrivanja afere, ki jo je imel z 22-letno pripravnico Monico Lewinsky . Ga je oprostil senat leta 1999 in dopolnil drugi mandat.

V zadnjih treh letih Clintonovega predsedovanja je kongresni urad za proračun je poročal o proračunskem presežku, prvem po letu 1969 . V zunanji politiki Clinton je posredoval v bosanski in kosovski vojni, podpisal je zakon o osvoboditvi Iraka in sodeloval na vrhu v Camp Davidu leta 2000, da bi spodbudil izraelsko-palestinski mirovni proces . Asistiral je mirovni proces na Severnem Irskem, ki je privedel do podpisa sporazuma o velikem petku leta 1998. To je ustvarilo postopek delitve moči med unionisti in nacionalisti.

(NEW YORK DAILIES OUT) Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton se je 4. februarja 2019 v Barclays Center udeležil tekme med Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks v Barclays Center ... (NEW YORK DAILIES OUT) Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton se je 4. februarja 2019 v Barclays Center udeležil tekme med Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks v Barclays Center…

Dwight D. Eisenhower 2.922 dni

Prvi republikanski predsednik po Herbertu Hooverju (1928-1932), Dwight D. Eisenhower je od leta 1952 do 1960 služboval dva mandata . Končal je Korejska vojna 1950-1953 z grožnjo Kitajski z jedrskim orožjem, ki jo je prisilila, da se strinja z mirovnimi pogoji . Zagotovil je finančno pomoč Južni Vietnam proti komunistom po francoskem umiku leta 1957 . Eisenhower ustvaril NASA po lansiranju Sputnika Sovjetske zveze leta 1957 .

požarni emblem tri hiše podarite čajni set nekomu, ki obožuje čaj

Na domači fronti Eisenhower je podpisal zakon o državljanskih pravicah iz leta 1957 in poslal čete za izvrševanje odredb zveznega sodišča, ki so vključevale šole v Little Rocku v Arkansasu .

Barack Obama 2.922 dni

Demokrat Barack Obama v letih 2008 in 2012 dobil dva mandata . On je podpisal zakon o cenovno dostopni oskrbi za razširitev zdravstvenega varstva, zakon Dodd-Frank za urejanje bančnega sektorja in zakon o vprašanju, ne povej razveljavitvi, ki homoseksualcem, lezbijkam in biseksualcem dovoljuje služenje v ameriški vojski . Obama je povečal tudi število ameriških vojakov v Afganistanu, končal vojaško sodelovanje v Iraku in odredil invazijo na Libijo, ki je privedla do padca polkovnika Gadafija. Nadzoroval je tudi vojaško operacijo, ki je privedla do bin Ladnove smrti.

Po porazu republikanca Mitta Romneyja leta 2012, Obama je bil slovesno odprt leta 2013 . Istospolne poroke je vrhovno sodišče leta 2015 legaliziralo med njegovim drugim mandatom . Naročil je vojaško posredovanje v Iraku po vzponu ISIL in končale bojne operacije v Afganistanu do leta 2016 . Vodil je razprave, ki so vodile do Pariški podnebni sporazum leta 2015 za zmanjšanje emisij ogljika . Obama je uveljavil sankcije proti Rusiji po invaziji na Ukrajino in vmešavanju v predsedniške volitve 2016 . Tudi on normaliziral odnose s Kubo in posredoval jedrski sporazum z Iranom, namenjen zajezitvi njihovih jedrskih ambicij.

Franklin Delano Roosevelt (1882 - 1945), 32. predsednik ZDA v letih 1933-45. Demokrat je svojo državo vodil skozi depresijo v tridesetih in drugi svetovni vojni in bil ...

Ronald Reagan 2.922 dni

Ronald Reagan zmagal na splošnih volitvah 1980 in 1984 in bil predsednik od 1981 do 1989 kot republikanec. Njegova ekonomija na strani ponudbe, poimenovano 'Reaganomics', je privedlo do znižanja davčne stopnje, gospodarske deregulacije in zmanjšanja državne porabe . Preživel je atentat, začel 'vojno proti drogam' in se boril proti delu v javnem sektorju . Reagan je nadzoroval zmanjšanje v inflaciji z 12,5 na 4,4 odstotka, povprečna rast BDP pa 3,4 odstotka. Povečal je tudi vojaške izdatke .

Junija 1987, potem ko je razglasil Sovjetske zveze 'zli imperij', je pozval sovjetskega voditelja Mihaila Gorbačova, naj med govorom pred Brandenburškimi vrati 'poruši' Berlinski zid .

Woodrow Wilson 2.922 dni

Demokrat, Woodrow Wilson je služboval v letih 1913-1921 . V svojem prvem mandatu je sprejel je zakon o prihodkih iz leta 1913, ki je znižal carine, in uvedel zvezno dohodnino . Wilson je prav tako dvignil najvišjo stopnjo dohodnina na 77 odstotkov. Zakon o zveznih rezervah ustanovil Zvezno rezervo, ki še danes vzdržuje ameriški centralni bančni sistem.

kje je bil posnet film mars

Po izbruhu prve svetovne vojne je Wilson je ohranil nevtralno politiko . Toda kongres je upošteval njegovo vojno proti Nemčija, potem ko je slednja izvedla neomejeno podmorsko vojskovanje . Po nemškem premirju leta 1918 je Wilson je bil ključnega pomena pri ustvarjanju večstranske organizacije, imenovane Liga narodov . Po podpisu pogodb, naloženih poraženim osrednjim silam, ni jih mogel ratificirati v senatu, ZDA pa se niso mogle pridružiti ligi. Leta 1921 se je upokojil z javne funkcije po možganski kapi dve leti prej.

Drugi dolgoletni predsedniki vključujejo:

Thomas Jefferson 2.922 dni

James Madison 2.922 dni

James Monroe 2.922 dni

Andrew Jackson 2.922 dni

Ulysses S. Grant 2.922 dni

George Washington 2.865 dni

Harry S. Truman 2.840 dni

Theodore Roosevelt 2.728 dni

Calvin Coolidge 2041 dni